Praktijk

Het praktijkgedeelte van de rijopleiding zal volgens de RISmethode geschieden, het rijden in stappen.

Bij een RISopleiding hoort naast de praktische opleiding ook het maken van leeropdrachten waarbij er dieper ingegaan wordt op de verschillende aspecten van het autorijden.

De vorderingen van de leerling worden in de RISmap bijgehouden, wanneer alle facetten met een voldoende gewaardeerd zijn, is de leerling klaar om de deeltoets af te leggen.

Deze deeltoets is vergelijkbaar met het praktijkexamen. Voor de toets zal ik een uur met je lessen. Aan het eind van dit uur zullen wij ons bij het CBR bevinden ,alwaar een examinator van het CBR de deeltoets afneemt.

Wanneer de examinator beoordeelt dat de toets voldoende is afgelegd, zal je tijdens het praktijkexamen niet beoordeeld worden op bijzondere verrichtingen.

De periode tussen de deeltoets en het praktijkexamen, zal benut worden om eventuele zwakke punten aan te scherpen en het oefenen van examenroutes.

Het praktijkexamen zal ook voorafgegaan worden door een uur rijles.

Wanneer de leerling na het praktijkexamen geslaagd is, zal ik hem of haar naar huis brengen.

Het aanvragen van het rijbewijs dient op het gemeentehuis te geschieden met overlegging van alle benodigde documenten zoals identiteitsbewijs, pasfoto, geld of pinpas om de aanvraag af te rekenen. Mocht je in het bezit zijn van een  rijbewijs, bromfiets, motor, deze ook meenemen. 

 

Neem contact met ons op en vraag direct een proefles aan!

Speciale aanbieding

Voor nieuwe leerlingen heb ik een fantastische aanbieding:

De eerste uur rijles gratis!

Aangesloten bij

Aangesloten bij VRB